Medewerkers gevraagd!

Meld je aan bij Medewerkers@dodentocht.be 

Tous les billets sont épuisés!

We are sold out!

Tous les billets sont épuisés!

Wij zijn uit verkocht! 

13000 wandelaars zullen aan de start verschijnen !

Welkom

Beste,

Ondanks een moeilijke bevalling werd deze 49ste editie opnieuw een schitterend succes !

Dat lijkt een cliché of jaarlijkse gewoonte te worden maar dat is het zeker niet. Elk jaar opnieuw is het alle hens aan dek bij alle bestuursleden tijdens het ganse jaar en alle medewerkers tijdens de Dodentocht zelf.

De laatste jaren hebben we al verschillende belangrijke aanpassingen gedaan, zonder echter aan het oorspronkelijk concept te raken : 100 km wandelen binnen de 24 uur. Ook het eigenlijk doel bleef al die tijd overeind : wandelen in een positieve sfeer, werken aan een betere wereld, veel en verschillende mensen samenbrengen, mensen doen bewegen tijdens het hele jaar.

Hoe graag we ook zoveel mensen willen laten deelnemen en genieten van dit uniek wandelfeest, toch drongen zich een aantal maatregelen op om zowel de deelnemers als de organisatie het nodige comfort en veiligheid te bieden bij zo’n massa-event. Tegelijk is het ook een ideale oefening voor alle betrokken overheids- en veiligheidsdiensten als voorbereiding op grote conflict-situaties.

Het waren nochtans ingrijpende maatregelen, waarvan we niet altijd de volledige impact konden voorspellen. Maar de jarenlange ervaring van het bestuur en de feedback en soepele houding van zowel onze deelnemers als overheden gaven ons het nodige zelfvertrouwen. Alleen nog vooraf inschrijven, een deelnemersstop en een volledig vernieuwde start vielen in goede aarde zodat we klaar zijn voor de toekomst ! Een volledig hertekende inplanting in het centrum van Bornem (op vrijdag én zaterdag) leggen we binnenkort ter goedkeuring voor aan het gemeentebestuur.

Zo zijn we in 2019 al toe aan onze 50ste jubileum 100 km Dodentocht ! Uiteraard moet dat één groot wandelfeest worden !! We verzamelen eerst alle mogelijke en onmogelijke ideeën waar we dan binnenkort een keuze kunnen en zullen uit maken. Blijf ons volgen op onze website en andere (sociale) media.

Tenslotte willen we nog eens onze hartelijke dank betuigen aan alle wandelaars, overheden, sponsors, bewoners van de hele regio en medewerkers ! Het is en blijft één grote Dodentocht-familie waarop we allemaal terecht fier mogen zijn.

Afspraak op vrijdag 9 augustus 2019. Lang leve 50 jaar Dodentocht !

 

Gunter Vergauwen, hoofd-coördinator.                                              André De Clerck, voorzitter.